Meer over Topigs Norsvin

Total feed efficiency

Voer vormt de belangrijkste kostenpost in de varkenshouderij. De verwachting is dat de prijs van voer de komende jaren zal blijven stijgen. Dit heeft te maken met de groei van de wereldbevolking en de ontwikkeling van de veehouderij in diverse gebieden van de wereld. Ook de opkomst van biobrandstof zal invloed hebben op de prijs van het voer. Voederconversie is daarom een belangrijk onderdeel van de varkenshouderij. Topigs Norsvin-genetica geeft de laagste totale voederconversie in de gehele keten.

Andere elementen van Total Feed Efficiency:

Duurzame zeugen:

De Topigs Norsvin-zeug is zelfredzaam en sterk. Dat maakt dat zij in haar leven zonder kunst en vliegwerk veel grote tomen kan werpen.

Lactatie-efficiƫntie en vruchtbaarheid:

Het gevolg van de gebalanceerde fokkerij van Topigs Norsvin. Hierdoor werpen zeugen grote tomen en produceren zij veel melk voor hun biggen.

Sterke biggen en vleesvarkens:

Al meer dan 10 jaar fokt Topigs Norsvin op bigvitaliteit. Het resultaat is te zien: sterke, vitale biggen en mooie uniforme tomen.

Lage sterfte bij de vleesvarkens:

Topigs Norsvin-vleesvarkens zijn sterk en vitaal. Dat betekent een lage sterfte in het vleesvarkenshok en een hoge voerefficiƫntie.